To gatunek azjatycki występujący w Chinach, na terenach górskich nawet do 4000m n.p.m. Jest bardzo odporny na niskie temperatury, a jego dieta musi być bardzo zróżnicowana - warzywa, owoce, ziarno, nasiona, orzechy, kwiaty, chwasty. Płeć można poznać gołym okiem - samce mają czerwone dzioby, a samice czarne. W naszym stadzie są 2 samce i 3 samice. Jeden z samców o imieniu Dżejson jest bardzo kontaktowy, uwielbia zaczepiać, ale nigdy nie usiadł na żadnym człowieku. pozostałe chińczyki lubią częstować się ziarnem od gości, a jedna samica na nich siedzieć. To bardzo niszczycielskie papugi, istne rębaki do drewna, które są bardzo głośne.
Poniedziałek - Piątek 11:00-17:00
Sobota - Niedziela 10:00-17:00
Ostatnie wejście od poniedziałku do piątku o 16:30, sobota i niedziela o 17:00.
501 971 114
ul.Karpacka 3,58-535 Miłków
kontakt@papugarniasniezka.pl
numer rachunku bankowego:
82 1090 1708 0000 0001 4242 1851